İSTANBUL / FATİH - Oruçgazi Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Oruç Gazi'nin yıkılan Mescidinin yerine 1953'de Oruçgazi İlkokulu inşa edilmiş ve aynı yıl Eğitim  Öğretime başlanmıştır. 1963'de bu binanın yanına ek bina yapılmıştır. 1968 yılında da Oruçgazi Ortaokulu Eğitim Öğretim faaliyetlerine başlamış ve 1971 - 1972'de ilk mezunlarını vermiştir. 1982'de her iki okul birleştirilerek 8 yıllık deneme okulu yapılmıştır. 1983 - 1984 Eğitim - Öğretim yılından itibaren 2012 yılına kadar ilköğretim okulu ve yeni eğitim sistemi çerçevesinde de Ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Okulumuz A Bloğu 2008 yılında depreme karşı İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi tarafından güçlendirilmiş olup B Blok güçlendirme işi ise 2010 Haziran ile 2010 Aralık ayları arasında yapılmıştır. Okul İhate Duvarının yenilenmesi de 2012 yılında gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzun yetiştirdiği öğrenciler; bilgi, spor, folklor ve resim alanlarında ilçe, il, bölge ve Türkiye  çapında başarılar elde etmişlerdir.

Okulumuz Aksaray semti, Fatih İlçesi, İstanbul İline bağlı olarak eğitim öğretimini sürdürmektedir.

Okulumuzda 3 idareci, 34 öğretmen,  4 hizmetli ile 1.000 öğrencimize en iyi eğitim-öğretim ortamını oluşturmak için çalışmaktadır.

Okulumuz bünyesinde; 20 Derslik, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 Çok Amaçlı Salon, 2 Anasınıfı, 1 Spor Salonu, 2 Özel Eğitim Sınıfı  bulunmaktadır.

Okula adı verilen Oruç Gazi, Fatih Sultan Mehmet'in gazilerinden olup İstanbul'un Fethi'nde Bayraktarlık yapmıştır. O zamanki adı Gazi Oruç Bey'dir. 1491 tarihli vakfiye ile Oruçgazi mescidini tesis ettiren Gazi Oruç Bey, Bursa'da vefat etmiştir. Mescit, 1617'de Serhat Ağalarından İsmail Ağa tarafından onarılmış ve mescide minber ilave edilmiştir. Duvarları taş ve tuğladan, çatısı ahşap malzemeden yapılan mescit 1950'de yıkılmıştır

a)   Okula özel bir isim verilmiş ise veriliş amacı: Okulumuz, yukarıda da belirtildiği gibi Fatih'in Bayraktarlarından Oruç Gazi'nin adını taşımaktadır.

b)   Okulun özellikleri ( Yatılı, gündüzlü ) : Okulumuzda gündüzlü tekli öğretim yapılmaktadır.

c)   Mevcut bölümler: Okulumuzda A ve B Bloklar ile Spor Salonunda guruplar halinde öğretim verilmektedir.

Yayın: 01.12.2012 - Güncelleme: 22.03.2022 10:43 - Görüntülenme: 10870